Renungan Bersama

Assalamualaikum.

hye bloggers ! *bajet cm hg ad pengikut ? ahhh lantak. my blog is MINE. hehe. ouh lama nya tak singgah kat blog ney. renduuuu. teehee (': maklum lar sebok raya ! oopsss. sebelum terlupa HAPPY EIDS ADHA guys. (:
entry kali ney just nak kongsi-kongsi ja. mlas nak update cita baru. lgpun dah mlm ney ! jarum pnjag jam pink ku menunjukkan dah pukul 1130 pm. haha *bajet sungguh. :p scroll until down okay :D


4 Golongan Lelaki yg Ditarik Oleh Wanita Ke Neraka


1 • Ayahnya
Apabila sese
orang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.....tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.


2 • Suaminya
Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram, apabila suami mendiam diri......walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal) maka dia akan ditarik oleh isterinya.


3 • Abang-abangnya
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke pula abang-abangnya.....jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM ....tunggulah tarikan adiknya di akhirat.


4 • Anak Lelakinya
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan di akhirat kelak.......nantikan tarikan ibunya.


♦ Maka kita lihat bertapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat ♦ maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami / abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar ♦


Firman ALLAH S.W.T ~

"Hai anak adam peliharakanlah diri kamu serta ahlimu dari api neraka,
dimana bahan pembakarannya ialah manusia & batu- batu"

p/s : kita hanya manusia biasa. berubah lar selagi kita mampu. (: *pesanan untuk diri sendiri jugak. sama-sama lar kita melakukan. thanx for read (: